توسط 0,9 min readآخرین بروز رسانی: 13ام مرداد, 1402بدون دیدگاه on نوشتن مقاله isi چقدر زمان میبرد؟بازدیدهای روزانه: 1کل بازدیدها: 832

نوشتن مقاله isi چقدر زمان میبرد؟

آموزش مقاله نویسی برای افراد مبتدی

نوشتن مقاله isi چقدر زمان میبرد, مقاله نویسی isi چیست,آموزش مقاله نویسی isi pdf

مقاله نویسی در قالب نگارش یک مقاله دانشگاهی(academic article) بهترین راه برای ورود به عرصه ای مولف شدن است. این که یک روال انتشار مقاله در دوره تحصیلی خود داشته باشید لازمه چرخه ی تحصیلی و دانشگاهی، و دریافت گرنت های کاری و پژوهشی است. مجله های آنلاین (Online journals) همیشه مورد توجه دانشگاه ها بوده و نسبت به آموزش مقاله نویسی برای دانشجویان خود در این مجلات برنامه ریزی هایی می کنند.

اغلب دانشجویان فارغ التحصیل شده برای نوشتن یک مقاله دانشگاهی پس از دوره تحصیلی شان ترس و واهمه دارند. شما برای اینکه بتوانید یک مقاله علمی پژوهشی با بالاترین کیفیت بنویسید، نیازی نیست یک مولف حرفه ای و تمام عیار باشید. توجه داشته باشید نوشتن یک مقاله دانشگاهی موفق مستلزم یک نگارش نظام مند، دقیق و شفاف، کوتاه و مختصر و واضح است. در این مقاله قصد داریم شما دوستان فرهیخته و دانشگاهی را با ساختار صحیح یک مقاله علمی و پژوهشی آشنا کنیم. توجه داشته باشید که این نوع از نوشتن مقاله، هنوز هم با وجود کاربرد هوش مصنوعی در پژوهش، می تواند ماه ها از شما زمان گرفته و جای کار داشته باشد. دستور ما در این مقاله، به فرایندی اشاره دارد که بسیار آرام و گام به گام ولی آهسته صورت گیرد.

ساختار یک مقاله علمی و پژوهشی به چه شکلی است؟

ساختار یک مقاله جهت ارسال به یک مجله دانشگاهی باید شامل یک عنوان صفحه(title page)، چکیده صفحه(abstract page) با انتخاب کلمات کلیدی مهم، بخش قدردانی و تشکر(acknowledgments)، مقدمه(introduction)، بدنه اصلی مقاله(main body)، بخش نتیجه گیری(conclusion) و رفرنس دهی(references) است.

ارائه مقاله isi ,نوشتن مقاله isi در کارشناسی ,انتخاب موضوع مقاله isi

عنوان(title page) یک مقاله علمی پژوهشی

عنوان یک مقاله علمی و پژوهشی یکی از ارکان مهم در یک تحقیق بوده که کل توجهات یک خواننده را می تواند به سمت آن مقاله علمی پژوهشی دانشگاه معطوف سازد. عنوان مقاله باید بتواند توجه خواننده را جلب کند. عنوان مقاله باید در بر گیرنده ایده های اصلی در مقاله، موضوع تحت بررسی و یا چشم اندازی باشد که در این مقاله قرار است به آن پرداخته شود. از آنجایی که موضوع مقاله سطح انتظارات خواننده را در ارتباط با محتوای مقاله مشخص می سازد، حتما باید به درستی در ماهیت مطالعه انعکاس پیدا کرده باشد و روی آن ها متمرکز شده و از ایجاد انتظارات غلط برای خوانندگان پرهیز کند.

انتخاب کلمات کلیدی(Keywords) درست برای نوشتن مقاله

وقتی که یاد گرفتید چطور یک مقاله دانشگاهی بنویسید، هیچ وقت میزان اهمیت کلمات کلیدی(Keywords) را نادیده نگیرید. کلمات کلیدی بخش بسیار مهم و حساس فرایند نگارش به شمار می رود. وقتی شما میخواهید یک مقاله علمی و پژوهشی بنویسید حتما باید کلمات کلیدی مرتبط و بخصوصی را انتخاب کنید که به خواننده در درک اصطلاحات با اهمیت و مهم کمک کند. این اصطلاحات و واژه های با اهمیت را می توانید در قسمت پایین بخش چکیده(Abstract) قرار دهید. کلمات کلیدی(Keywords) به صورت کلی در رشته، حوزه، طرح پژوهش(research design) و ماهیت تحقیق(study setting) ریشه دارد.

نوشتن چکیده(Abstract) برای یک مقاله علمی پژوهشی

چکیده در هر مقاله ی دانشگاهی، توضیح کوتاه از مقاله بوده که باید از 200 تا 250 کاراکتر تجاوز نکند. بسیاری از خوانندگان مقالات، ابتدا قسمت ابتدایی یک مقاله را مطالعه می کنند که ببینند این مقاله به دردشان می خورد یا خیر سپس تصمیم به خواندن ادامه مطلب دارند. درنتیجه در صرفه جویی زمان می تواند این بخش بسیار با اهمیت باشد. اساسا، چکیده(Abstract) را می توان به مثابه پنجره ای نمایش حیاتی در ارتباط با شغل دانست و می تواند خوانندگان را حیرت زده کند. چکیده(Abstract) باید با یک متن مقوله بندی شده دقیق شکل گرفته باشد تا قادر باشد خواننده را از موضوع کلی مقاله مطلع کند. حتما باید چکیده مقاله بتواند اهداف اولیه و دستاوردهای مطالعه را نشان دهد.مضافا، روش شناسی مطالعه(methodology) و نتیجه گیری اصلی(major conclusions) باید به صورت کاملا خلاصه وار مطرح گردد. بخش نتیجه گیری باید سهم مطالعه در پر کردن شکاف در مبانی نظری را بازتاب دهد. در نهایت، باید روی اهمیت کاربردی و مدیریتی یافته های تحقیق تاکید گردد.

بخش سپاسگزاری(acknowledgments) در نوشتن مقاله علمی و پژوهشی

این بخش از پایان نامه که در آن از آن دسته افرادی که همکار نویسنده مقاله نبودند؛ اما سهم بخصوصی در تهیه تجهیزات و امکانات، حمایت های مالی و سایر موارد برای نگارش یک مقاله علمی پژوهشی داشته اند. این درحالی است که بخش سپاسگزاری و قدرانی ممکن است بخش مهمی از یک مقاله به شمار رود. درنتیجه می توانید در این قسمت قدر دان تلاش های این دسته از افراد باشید.

بخش مقدمه(introduction) در نوشتن یک مقاله علمی و پژوهشی

بخش مقدمه (introduction) را باید به عنوان یک خلاصه ی اجرایی، فراهم کردن یک پیش نمایش از آنچه قرار است رخ دهد و به آن پرداخته شود، در نظر گرفت. درنتیجه، بخش مقدمه(introduction) باید حس کنجکاوی خواننده را تحریک کند. اغلب اوقات، نوشتن این بخش می تواند چالشی ترین قسمت یک نگارش به شمار می رود.

به طور کلی، یک مقدمه مقاله(introduction) باید:

1-ایجاد یک پیشگفتار کلی از اهداف و موضوع تحقیق؛

2-بیان میزان اهمیت دانشگاهی و کاربردی تحقیق؛

3-خلاصه کردن مبانی نظری موجود(existing literature) و فهرست بندی یافته های پژوهش های صورت گرفته قبلی؛

4-برجسته کردن شکاف های مهم(significant gaps)، تناقض ها(inconsistencies) که در این مطالعه به آن پرداخته شده و پژوهش های گذشته به آن نپرداخته اند؛

5-ارائه چارچوبی برای درک بهتر بخش های باقیمانده از ساختار یک مقاله علمی و پژوهشی.

بدنه اصلی(Main Body) یک مقاله علمی پژوهشی

بدنه اصلی یک مقاله علمی پژوهشی باید شامل استدلال های اولیه و بررسی شواهد و مدارک مرتبط با موضوع مقاله باشد. هر پاراگراف یک مقاله باید از مفهوم متمایز تشکیل شده باشد و قادر باشید یک پیوند شفافی بین آن ها برقرار سازد. اکثرا، پاراگراف ها به سه بخش تفکیک می شوند:

1-عبارت موضوعی: عبارت موضوعی می تواند موضوع پاراگراف را تعیین کند. این مورد خواننده را آگاه می سازد که موضوع پاراگراف چیست.

2-گالری از عبارات تشریحی: این عبارات تشریحی می توانند یک درک درستی از موضوع تحقیق در اختیار خواننده قرار دهد تا بتواند به راحتی موضوع تحقیق را عمیق تر درک کند.

3-گالری عبارات ارزیابی کننده: عبارات تحلیلی خواننده را از پاراگراف های با اهمیت و معنادار مطلع می سازد. این عبارات ارتباط پاراگراف ها با موضوع اصلی تحقیق را پایه گذاری می کنند.

بخش نتیجه گیری(Conclusion) نوشتن مقاله علمی پژوهشی

نتیجه گیری مقاله تان باید تحلیلی از یافته های شما باشد که در آن می توانید به موضوعات معرفی شده در بدنه اصلی مقاله تان، رتبه دهید. این بخش نباید مفاهیم جدیدی را معرفی نماید.

رفرنس دهی(Citations and References) یکی از مراحل پایانی نوشتن مقاله

وقتی که در حال نوشتن مقالات دانشگاهی و علمی پژوهشی هستید، باید به همه بخش ها و محتوایی که مرتبط با کارتان بوده به درستی رفرنس دهی(Citations and References) کنید. از آنجایی که هریک از بخش های یک مقاله، منحصربفرد بوده، شما باید از رفرنس هایی استفاده کنید که برای 10 سال گذشته بوده و قدیمی نباشند. توجه داشته باشید که رفرنس های استفاده شده در مرحله نوشتن مقاله علمی پژوهشی، باید ارتباط تنگاتنگی با موضوع تحقیق تان داشته باشد.

یک مقاله دانشگاهی علمی پژوهشی از چه بخش هایی تشکیل شده است؟

نوشتن مقاله با کمترین هزینه ,چگونه مقاله بنویسیم و ثبت کنیم ,سفارش مقاله نویسی

مقالات ابتدایی دانشگاهی اساسا با یک مقدمه(introduction) از موضوع تحقیق، بدنه اصلی مقاله(Main Body) و بخش نتیجه گیری(Conclusion) تشکیل شده است. در ادامه مثالی برای شما ارائه کردیم تا این موضوع را به راحتی درک کنید:

1- عنوان(Title): باید بین 8 تا 15 کلمه باشد.

2-چکیده(Abstract): باید بین 200 تا 250 کلمه باشد.

3-کلمات کلیدی(Keywords): باید بین 6 تا 8 کلید واژه در یک مقاله علمی پژوهشی در نظر بگیرید.

4-مقدمه(introduction): باید بین 500 تا 1000 کلمه باشد و بیان مساله در این قسمت تشریح می شود.

5-مبانی و پیشینه نظری تحقیق(Literature review): باید بین 1000 تا 2000 کلمه باشد.تعریف مفهومی متغیرها و پژوهش های انجام شده داخلی و خارجی در این قسمت ذکر می شود.

6-روش ها/روش شناسی(Methods/Methodology): این بخش طرح، ابزارها و منطق استفاده از آن ها را ارزیابی می کند. این قسمت باید بین 500 تا 1000 کلمه باشد. موارد زیر در این بخش مطرح می گردد:

  • نمونه آماری(Sampling)
  • جامعه هدف و فیلد تحقیق(Target population and research context)
  • روش نمونه گیری(Sampling)
  • نمایه های افراد مشارکت کننده(Respondent profile)
  • گردآوری دیتا(Data collection)
  • روش های گردآوری دیتا(Data collection methods)
  • شاخص های اندازه گیری(Measurement)

7-یافته ها/نتایج(Results/Findings): این بخش یافته های پژوهش را بدون تکراری ذکر کردن روش شناسی، تشریح می کند. این بخش می تواند بین 1000 تا 1500 کلمه باشد.

  • آماره های توصیفی(Descriptive statistics): این بخش شامل تحلیل های اولیه از ویژگی های افراد مشارکت کننده و متغیرهای مدل مفهومی است.
  • آزمون فرضیه ها(Hypothesis testing): در این بخش از نظر آماری، نسبت به رد یا اثبات فرضیه های پژوهش مبادرت کرده و نتایج را تشریح می کنید.

8-بحث و استدلال(Discussion): در این بخش تئوری های تحقیق(study’s theories)، همبستگی ها(correlations) و نتیجه گیری(conclusions) ارائه می شود. این بخش می تواند بین 1000 تا 1500 کلمه باشد. این بخش شامل قسمت های زیر است:

  • خلاصه ای از یافته ها(Summary of findings)
  • پیشنهادات مدیریتی(Managerial implications)
  • محدودیت های تحقیق(Limitations)
  • پیشنهادات برای پژوهش های آتی(Recommendations for future research)

چطور میتونم یک مقاله دانشگاهی بنویسم؟

یکی از سوالات پرتکرار دانشجویان این است که «چگونه مقاله بنویسیم و ثبت کنیم»، «نوشتن مقاله ISI چقدر زمان میبرد»، «نوشتن مقاله با کمترین هزینه» یا «اینکه مقاله نویسی ISI چیست»، نسبت به نوشتن یک مقاله دانشگاهی اقدام می کنند. حالا که می دانید یک مقاله دانشگاهی از چه بخش هایی تشکیل شده است، نیاز دارید بدانید چطور باید یک مقاله دانشگاهی علمی پژوهشی را شروع کنید. بخاطر داشته باشید که همیشه تبدیل یک ایده به یک برگه می تواند بسیار دشوار باشد. در ادامه با ذکر نکاتی شما را در این راه همراهی می کنیم:

1-زمان کافی به حوزه مقاله نویسی اختصاص دهید. شما باید بازبینی های چندگانه ای را به مجرد اینکه ایده شما بیان شد، انجام دهید. وقتی که متوجه شدید که چطور یک مقاله دانشگاهی بنویسید، به یاد داشته باشید که شما این مقاله را برای مخاطبینی می نویسید که دارای مقداری مهارت در این حوزه بوده اما کارشناس و خبره در ارتباط با موضوع تحقیق شما نیستند.

2-ابتدا به محتوا توجه کنید. این بخش شامل این است که چطور از شکل ها(figures)، گراف ها(graphs) و یا تصاویر گرافیکی(graphics) در مقاله نویسی استفاده کنم.تعداد مواردی که باید روی آن ها برای مقاله نویسی تمرکز کنید را محدود سازید. همه پارامترهای مصور سازی باید در اهداف تحقیق تان در راستای نوشتن مقاله انعکاس داده شوند. این موارد باید بترتیب اجرا و پیاده سازی گردد.

سوالات پرتکرار دانشجویان در ارتباط با مقاله نویسی و نوشتن مقاله ISI

اینکه برای نوشتن مقاله ISI چقدر زمان لازم است از سوی فاکتورهای مهمی قابل تشخیص است که می توان به سطح تعهد شما نسبت به موضوعات دانشگاهی و اولویت بندی آن ها اشاره کرد. در هر حال، طبیعی است که برای نوشتن مقاله ISI به سه هفته و برای ویرایش و ویراستاری آن به دو هفته نیاز داشته باشید.

بخش های یک مقاله ISI به شرح زیر است:
1-مقدمه(Introduction)
2-مبانی و پیشینه نظری(Literature review)
3-روش شناسی(Methods)
4-تجزیه و تحلیل های نرم افزاری(Experimentation)
5-نتایج، تحلیل ها و استدلال(Results, analysis, and discussion)
6-محدودیت های تحقیق(Limitations)
7-نتیجه گیری(Conclusion)

اکثر مجله های دانشگاهی ISI بین 20 تا 25 صفحه برگه A4 با فاصله بین خطوط 1.5 و یا بین 4000 تا 7000 کلمه می باشند.

همچنین می توانید برای ثبت سفارش استخراج مقاله از پایان نامه و رساله دکتری، از طریق فرم زیر ثبت درخواست نمایید. توجه داشته باشید که کارشناسان ما پس از ثبت درخواست، آن را بررسی و با شما جهت اقدامات بعدی تماس گرفته می شود.

نظر شما برای ما با ارزشه

0 دیدگاه